Een maand in Managuay

Een roman over ambitie, vriendschap, liefde en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld.

Voor de fans van Narcos, Indiana Jones, de J. Kessels-romans van P.F. Thomése, Monty Python en Fargo. Met een omslagtekening van de geweldige Erik Kriek.

Koop het boek bij je plaatselijke boekhandelaar. Bestellen en inkijken kan hier op de website van uitgeverij Prometheus.

Verschenen op 29 februari 2024.
Tweede druk: april 2024.

Inhoud:
Stef Beckers is student in Utrecht. Na een college Spaans doet zijn hoogleraar hem een aanbod: wil hij misschien een maand in Managuay studeren? Managuay is de laatste militaire dictatuur van Zuid-Amerika en een land waar alle clichés tot leven komen. Elke dag is het veertig graden, de tequila gaat in halveliterblikken over de toonbank en bij verkeersongelukken overlijden vooral overstekende lama’s en mariachiorkesten. Maar Stef wil journalist worden en hoopt in Managuay op een Grote Primeur. Mooi zo, antwoordt de hoogleraar – zou hij dan een pakketje willen meenemen voor een vriend?

Eenmaal in Managuay belandt Stef in een web van intriges, bevolkt door besnorde militairen, maoïstische rebellen, gevluchte nazi’s, een cynische correspondent en een lokale schone. Wie kan hij vertrouwen?

Een maand in Managuay is een even spannende als geestige roman over ambitie, vriendschap, liefde en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld, gesitueerd in een land als de mensheid zelf: vol schoonheid en drek. Voor de fans van Narcos, Indiana Jones, de J. Kessels-romans van P.F. Thomése, Monty Python en Fargo.